Friday, April 18, 2014

Food Review : Coliseum Café

Disebabkan kiteorng nak pindah office in 2 weeks time, so minggu2 terakhir ni haruslah kiteorng explore tempat makan yang best nearby our current office. Currently, our office located at Jalan Ampang, near to Masjid Jamek, but by end of this month kiteorng akan pindah ke Damansara, Jalan Dungun. Yer..tempat yang tak best tu. Ops!

Sepanjang keje kat Jln Ampang, ni 2nd time aku mkn kat sini. Selalunya tempat ni penuh, so this time kiteorng call & ordered siap2. Dah order awal2 pun dapat lambat, apa lagi kalo terjah & order, mmg masuk office lmbat la gamaknye.


Aku order set Chicken Chop + Ice lemon Tea (RM29.00++).


Tempat ni memang recommended kalau korang nak feeling2 makan kat kedai 'klasik' sebab decoration kedai ni memang klasik & antik. Tapi kedai ni memang selalu penuh especially time lunch hour on weekdays.

"The Coliseum Café Kuala Lumpur has clinched the Malaysia Book of Records award for the ‘Longest Operating Western Colonial-Themed Restaurant’, having been in business since 1921."

Visit their website : http://www.coliseum1921.com
Address: 98 Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50100 Kuala Lumpur, 
              Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone: 03-2692 6270

Bele'

Bele'.

Habis semua gambar dalam blog ni terdelete. Hampeh betul.

So, kalau tgk gambar bulat with the dash in the middle, abaikan je.

Tuesday, April 15, 2014

Prioduct Review : Inai Homemade madness!!

"Have you tried Henna? That is allowed. As far as the nail polish is concerned, I guess you can use it, but it would be closer to taqwa to refrain until a more water permeable option is available." - Reveilingyourself.com - Copied from SheaRasol's blog

Semenjak ternampak kuku Shea Rasol berwarna & halal untuk dibawa sembahyang, semenjak tu tercari-cari, kat mana la nak beli pewarna kuku tu. Sampai lah ada 1 hari tu,ada 1 of instashop that I followed on Instagram ada jual 'Inai Homemade. Ragu-ragu jugak, boleh percaya ke depa ni? Lepas tu femes la pulak inai ni di merata instagram. Terpengaruh & terbeli la jugak. Murah je, RM20 excluding postage.

Dah sebulan beli, tapi last week baru pakai betul2. Mula2 pakai testing2 sebelah tangan je. Last week baru pakai 2-2 belah tangan dan terpaksalah si usben tolong pakai kan utk tangan sebelah kiri. Sambil pakaikan tu, dekat 40x agaknye dia mengomel "boringnya lah pakai benda ni...". Ngomel ke tak ngomel, tapi tetap kena paksa. "I dont care sayang, pakaikan je.."

 


1st layer pakai dalam 15min je mcmtu, lepas cuci tak lekat sangat. So kena pkai lagi. Si usben mengomel lagi.



Pakai 2nd layer, lama sikit dalam 40min. Baru kalernyer melekat cantik. Sampai kebas2 tangan sebab menunggu masa nak cuci. Nasib baik inai ni wangi je. Pakai comot2 terkena kulit pun tak kisah sebab inai ni tak melekat kat kulit, cepat je warna yg terkena kt kulit tu boleh ilang.


Jari I ni jari cawan je, so taklah secantik orang jari gelas pakai inai. 

So, kalau nak beli inai halal ni..boleh la contact @beggymeggies kat instagram. Tengok warna mana yang uolls nak and whatsapp cepat2. 

Tuesday, April 1, 2014

Kak Ita Last Day

It's been a wonderful 5 years++ knowing Kak Ita as my officemate, sister, tudung guru, love advisor, lunch partner and best friend. Without her advised, I might not dating with my husband & without her inspiration I might still lost and not covering my hair.

Yesterday was her last day.....at HQ.
Ceh. Kak Ita transfer ke Puchong Branch je pun tapi bunyik macam dah berenti kerja.

Well, we might meet her again in the company's event or training. Lagipun cuma tukar branch ke PUCHONG je pun.


But, as her last day at HQ yesterday, we'olls makan2 and lepak2 together.
Konon2 macam susah sangat nak jumpa dia lepas ni kan?
I'm pretty sure that she will contacting IT Dept a lot after this.