Tuesday, April 15, 2014

Prioduct Review : Inai Homemade madness!!

"Have you tried Henna? That is allowed. As far as the nail polish is concerned, I guess you can use it, but it would be closer to taqwa to refrain until a more water permeable option is available." - Reveilingyourself.com - Copied from SheaRasol's blog

Semenjak ternampak kuku Shea Rasol berwarna & halal untuk dibawa sembahyang, semenjak tu tercari-cari, kat mana la nak beli pewarna kuku tu. Sampai lah ada 1 hari tu,ada 1 of instashop that I followed on Instagram ada jual 'Inai Homemade. Ragu-ragu jugak, boleh percaya ke depa ni? Lepas tu femes la pulak inai ni di merata instagram. Terpengaruh & terbeli la jugak. Murah je, RM20 excluding postage.

Dah sebulan beli, tapi last week baru pakai betul2. Mula2 pakai testing2 sebelah tangan je. Last week baru pakai 2-2 belah tangan dan terpaksalah si usben tolong pakai kan utk tangan sebelah kiri. Sambil pakaikan tu, dekat 40x agaknye dia mengomel "boringnya lah pakai benda ni...". Ngomel ke tak ngomel, tapi tetap kena paksa. "I dont care sayang, pakaikan je.."

 


1st layer pakai dalam 15min je mcmtu, lepas cuci tak lekat sangat. So kena pkai lagi. Si usben mengomel lagi.



Pakai 2nd layer, lama sikit dalam 40min. Baru kalernyer melekat cantik. Sampai kebas2 tangan sebab menunggu masa nak cuci. Nasib baik inai ni wangi je. Pakai comot2 terkena kulit pun tak kisah sebab inai ni tak melekat kat kulit, cepat je warna yg terkena kt kulit tu boleh ilang.


Jari I ni jari cawan je, so taklah secantik orang jari gelas pakai inai. 

So, kalau nak beli inai halal ni..boleh la contact @beggymeggies kat instagram. Tengok warna mana yang uolls nak and whatsapp cepat2. 

0 comments:

Post a Comment