Tuesday, May 27, 2014

1096 Days of Loves and I'm ready!

Alhamdulillah. 

1096 hari dah aku bercinta dengan si usben & umur perkahwinan kami pun dah masuk 521 hari or 1 year 5 months & 5 days. Bersempena dengan anniversary ke-3 tahun bercinta ni, aku dah tetapkan yang aku dah bersedia nak ber TTC. So aku launch blog lagi 1 untuk aku 'tulis diary TTC' aku & share tips yang aku dapat through the net on how to get pregnant.



Baby George. So cute!
TTC atau nama penuhnya Trying to Conceive atau nama lain bersungguh nak dapatkan baby comel. Sebelum ni bukan aku tak bersedia, tapi aku lebih mengharapkan yang aku akan dapat baby secara neutral. Cemburu tengok orang lain dah preggy dulu dari aku, padahal aku yang kawin dulu. 

SO, sekarang ni aku akan secara serious akan ikot pantang larang, Do & Dont's dalam TTC dan berusaha untuk get preggy secepat mungkin. InsyaAllah. Tapi sebenarnya, aku tak tau nak mula dari mana. 

Untuk 3 bulan pertama ni, aku cuma akan makan Asid Folic (4mg) 2x sehari & minum ESP Shaklee untuk lebih protein. Gitew. Ok lah kan untuk peringkat awal. 

For another 3 months pulak, nanti aku research kat blog orang dulu apa aku nak buat lepas tu. 

Doa Dalam Al-Quran - Surah 'Ali `Imran: Ayat 38

"Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan."




Amin.

0 comments:

Post a Comment