Friday, April 18, 2014

Food Review : Coliseum Café

Disebabkan kiteorng nak pindah office in 2 weeks time, so minggu2 terakhir ni haruslah kiteorng explore tempat makan yang best nearby our current office. Currently, our office located at Jalan Ampang, near to Masjid Jamek, but by end of this month kiteorng akan pindah ke Damansara, Jalan Dungun. Yer..tempat yang tak best tu. Ops!

Sepanjang keje kat Jln Ampang, ni 2nd time aku mkn kat sini. Selalunya tempat ni penuh, so this time kiteorng call & ordered siap2. Dah order awal2 pun dapat lambat, apa lagi kalo terjah & order, mmg masuk office lmbat la gamaknye.


Aku order set Chicken Chop + Ice lemon Tea (RM29.00++).


Tempat ni memang recommended kalau korang nak feeling2 makan kat kedai 'klasik' sebab decoration kedai ni memang klasik & antik. Tapi kedai ni memang selalu penuh especially time lunch hour on weekdays.

"The Coliseum Café Kuala Lumpur has clinched the Malaysia Book of Records award for the ‘Longest Operating Western Colonial-Themed Restaurant’, having been in business since 1921."

Visit their website : http://www.coliseum1921.com
Address: 98 Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50100 Kuala Lumpur, 
              Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone: 03-2692 6270

0 comments:

Post a Comment