Monday, October 27, 2014

WWE Live in Kuala Lumpur

I know it's outdated to blog about this, but who cares? I was there! Yes! John Cena was in front of my face!! Tak la betul2 depan mata ekceli, haha. Yang penting I was  there! Woohhooo..!!
  
Well, I was teman'ing my husband. Kesian dia nanti tak da kawan nak pegi sana. Hewhewhew. Actually, aku yang beria nak ikot walaupun I'm not so into it. WWE? Pppffftt..... It was in my birthday month, so It was part of my birthday gift. Gitew. But as I said, I'm not so into it. Layan kan je la..

We went on the 2nd day of the event, 11 Oct 2014 - Saturday. By 5.30 pm, weolls dah terpacak kat Stadium Putra Bukit Jalil, menunggu pintu gate buka. Ramai jugak yang datang pakai baju John Cena. Tak kira umur, tak kira bangsa. And most of the t-shirt yang jual masa tu plak kebanyakannya John Cena. The rest of the wrestler tak da sangat. Yang ada pun just Big Show je kot. Tapi tak tau la kalau aku yang tak perasan. Kalau kat Official Merchandise tu ada jual la kot. But I'm looking for tshirt RM25 je, not RM70-80 tshirt. Hahha. Menjeling jugak kalau ada tshirt Paige, tapi hampeh.

The shows started at 7.00 pm. Time Maghrib. Aku memang niat Qada' je kat umah, but my beloved husband, Alhamdulillah, time tu jugak dia sembahyang (Thats why I love him mucho ;'). And he missed the opening masa John Cena masuk. Sepatutnya John Cena keluar masa Main Event, means last sekali tapi sebab dia nak balik cepat, so die keluar mula2 sekali lawan The Wyatt Family. 



Sepanjang event tu, semuorang tak berenti chant "Let's Go Cena!" "Cena Sucks!" "Lets Go Wyatt!" termasuklah aku terpekik terlolong sekali. Mesti lah aku sokong Cena (sebab dia je yang femes & aku kenal. lol). Masa orang chant tu baru aku perasan yang selama ni bukan usben aku je layan WWE RAW setiap ari selasa sebab orang lain kat situ semua kenal sape yang ada kat dalam Ring tu tengah berlawan, kecuali aku. Eh, aku kenal tapi yang femes je such as The Big Show, The Wyatt Family, The Miz, Paige, AJ Lee and etc.

Tapi sayang, amek gambar semua tak clear sebab weolls duduk tiket RM198 je. Tengok depan mata jugak yang clear. So, tak nampak la John Cena secara clear dalam gambar aku ni.

The Main Event : Sheamus vs Mr. Money in the Bank - Seth Rollins and the shows finished at 10.00p.m. 

1 comments: