Sunday, January 25, 2015

My January

Didn't have a chance to wish happy new year and now, January is coming to an end. How time flies. January been so good so far. What a wonderful month for early year of 2015.

~Happy New Year 2015!~

Talking about January, I did achieve/ accomplish a few things. No. Not about the azam baru that achieve too fast but, About the things that I wanted to buy and I finally bought it. Yeay!

dUCkscarves x PnG 
I've been hunting for this scarves at every Watsons in shopping mall since September but semuanya out of stock. Then, last week saja2 jalan at Aeon Wellness and suddenly ternampak iklan duckscarves tu dan dengan pantas terus ke counter. "Dik, dUCk scarve ada lagi?" Dia jawab "ada kak". Seperti impain menjadi nyata, terus pegi ke rak shampoo pantene dan memilih shampoo pantene & head and shoulders. Sepuluh minit jugaklah aku pilih shampoo tu sebab I'm not a Pantene user, tapi demi scarve tu, aku gagahkan pilih shampoo. Bayar dan kotak gold cantik dUCkscarve kini menjadi milikku. Gitew. 





2015 Planner
@myplannerbabes menjadi inspirasi. Tak tidur malam aku dibuatnya sebab x jumpa planner yang berkenan di hati. Buku nota banyak je. Kalau creative, boleh je DIY jadikan planner tapi nak jugak yang ada ring kat tengah so that boleh bukak tutup kalau nak tambah benda. Niat di hati, nak je order Kate Spade organizer, tapi memandangkan takut diri sendiri cuma komited di bulan pertama dan kedua je, so aku tanam hasrat tu dalam2. Next time je la. So, akhirnya aku dapat ring binder A5 size yang boleh di buat planner. Jadilah, RM5 je pun, beli kat Daiso. Sekarang tinggal nak siapkan inserts 2015 je. So far, aku download and print out je, tapi rasannya nak beli terus the inserts dari bookstore. 




Awning & Grill
Pasang awning and grill ni kira 1st major home improvement rumah kitaorang since beli last year. Sebabnya kami menyewa dulu rumah ni dan x sampai setahun lepas tu terus beli. So nak buat renovation ke ape ke, susah sikit sebab kami dah menginap kat sini. Awning ni bagi aku penting sebab bila hujan selalu tempias. Bila tempias kena angkat kain di jemuran. Kalau aku ada kat umah xpelah, kalau pergi keja? Abis baju lencun sebab tempias. Kena basuh balik, panjanglah muncung aku. Yang grill plak, kat sliding door xde grill, yang ada kat balcony. Penglihatan terhalang, balcony plak nampak sempit. So, kita split, kat balcony bukak, pastu pasang kat sliding door. Setel problem tempias n balcony nampak sempit. So, lepas ni bolehlah aku buat 'mini garden' kat balcony yang sekangkang kera tu je.


Small Balcony Inspiration

Sephora Black Card
I've blacklisted about 2 months ago but baru last week dapat Black card. Sebenarnya, boleh je guna white card tu tapi sebab rasa tak sabar nak dapat card baru, iolls siap email kat Sephora tanya kenapa black card iolls x sampai lagi. Jawapan mereka "please be patience". So, finally last thursday sampai jugak card tu. I'mma happy girl! Jom! Let's go to Sephora!



0 comments:

Post a Comment