Friday, February 3, 2017

Beli barang keperluan baby & bersalin secara online

Bila dah nak masuk 7 bulan pregnant aritu, aku dah mula beli barang-barang keperluan baby. Ada yang aku beli kat kedai & ada yang secara online. Meh aku promote barang-barang yang aku beli online, kebanyakan barang aku beli dari Lazada sebab murah dan postagenye kadang2 free. Rajin2lah survey lagi2 time sale.

Thursday, February 2, 2017

Counting Days

Alhamdulillah, pejam celik dah masuk 38 minggu kandungan aku. 38 minggu weh! Means tinggal lagi 2 minggu sebelum EDD. EDD aku 15 Feb 17. Bila dah masuk tahun 2017 ni, aku sambung checkup kat Tunku Azizah je, tak pergi lagi kat Klinik Kesihatan lagi dah sebab aku dan suami dah decide nak bersalin kat sini, InsyaAllah. Bila sambung checkup kat Tunku Azizah ni, aku tak payah nak amek cuti sbb checkup boleh buat malam, weekdays. Dah nak masuk 9 bulan aritu, checkup dah start tetiap minggu.